Serdecznie zapraszamy w sobotę (9.11), niedzielę (10.11) i poniedziałek (11.11) od 9:00 do 17:00 na festyn świętomarciński przy winebarze i sklepie winnicowym przy Alei Wędrowników 2
W menu:
pierś z gęsi w musie gruszkowo-rozmarynowym z kaszą,
gęsi burger,
gęsie pipki,
szarpana gęsina na buchcie z duszoną kapustą,
tarta z gęsiną z grzybami i żurawiną,
tarta dyniowa z kurczakiem,
tarta z gruszką, gorgonzolą i orzechami,
pâté z gęsich wątróbek,
pasztet mięsny,
pasztet wegański z czerwonej soczewicy z batatem
pasztet wegański z kaszy jaglanej z zielonym groszkiem i migdałami,
bułeczki drożdżowe z gęsiną,
zupa grzybowa z łazankami
pierś z gęsi w musie gruszkowo-rozmarynowym z kaszą,
gęsi burger,
gęsie pipki,
szarpana gęsina na buchcie z duszoną kapustą,
tarta z gęsiną z grzybami i żurawiną,
tarta dyniowa z kurczakiem,
tarta z gruszką, gorgonzolą i orzechami,
pâté z gęsich wątróbek,
pasztet mięsny,
pasztet wegański z czerwonej soczewicy z batatem
pasztet wegański z kaszy jaglanej z zielonym groszkiem i migdałami,
bułeczki drożdżowe z gęsiną,
zupa grzybowa z łazankami
Będzie również grill z kiełbaskami oraz tradycyjny bigos i grochówka